Κύκλος αίματος στην Τουρκία - Free Sunday
Κύκλος αίματος στην Τουρκία

Κύκλος αίματος στην Τουρκία

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων ανταρτών στην Νοτιοανατολική Τουρκία. Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σε επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην επαρχία Χακάρι, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ του τουρκικού στρατού και κούρδων ανταρτών σε όλη την νοτιοανατολική χώρα, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους και όπου σημειώνονται οι χειρότερες μάχες από τότε που άρχισε η εξέγερση των ανταρτών τη δεκαετία του 1990.

Όμως ο κύκλος βίας έχει μεταφερθεί και στις πόλεις. Χτες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 ακόμη τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, από ισχυρή έκρηξη σε χωριό της Νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου κατοικεί κυρίως κουρδικός πληθυσμός, ενώ νωρίτερα είχαμε την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από στρατιωτική βάση στην Κωνσταντινούπολη. 

Η Τουρκία έχει πληγεί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων, μεταξύ των οποίων δύο πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας σε τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης και δύο βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην Άγκυρα, που είχαν κυρίως ως στόχο στρατιωτικούς.