Κάηκαν 46 επιβάτες λεωφορείου στη Βουλγαρια - Free Sunday
Κάηκαν 46 επιβάτες λεωφορείου στη Βουλγαρια

Κάηκαν 46 επιβάτες λεωφορείου στη Βουλγαρια

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, όταν στις 02:00  λεωφορείο που μετέφερε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, στα Σκόπια από την Κωνσταντινούπολη πηρε φωτιά κοντά στο χωριό Μπόσνεκ, κάπου 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σόφιας.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 53 άτομα, επτά «μπόρεσαν να σωθούν» πηδώντας από το φλεγόμενο λεωφορείο και διακομίστηκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας. Η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σταθερή.

 

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά..

 

Τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής καθώς δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα, ή προκλήθηκε από αυτό.

 

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ μετέβη επιτόπου, ενώ ο ομόλογός του της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο περί «τραγωδίας».

 

«Πρόκειται για τραγωδία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά αυτό υποθέτουμε, καθώς το λεωφορείο είχε πινακίδες της χώρας μας», είπε ο κ. Ζάεφ..