Ένοχη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η Γκιλέιν Μάξγουελ - Free Sunday
Ένοχη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η Γκιλέιν Μάξγουελ

Ένοχη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η Γκιλέιν Μάξγουελ

Ένοχη για σειρά εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης, ανάμεσα στα οποια η σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών προς όφελος του θανόντα χρηματομεσίτη Τζέφρι Έπστιν, κρίθηκε χθες Τετάρτη από σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, η 60χρονη κόρη του μεγιστάνα του Τύπου Ρόμπερτ Μάξουελ, Γκιλέιν.

Η Μάξγουελ αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, ιδίως ότι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2019, για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά και πλέον αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 65 ετών.

Έπειτα από 40 ώρες διαβουλεύσεων κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, «το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκιλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς - τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Τα εγκλήματα αυτά «διαπράχθηκαν μαζί με τον σύντροφο και συνεργό της πάντα, τον Τζέφρι Έπστιν», που αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, προτού προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Ο δρόμος για την απόδοση δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ μακρύς. Αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξαίροντας «το θάρρος των κοριτσιών» τα οποία στο μεταξύ «έγιναν γυναίκες», αναφερόμενος στα τέσσερα από τα θύματα, που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης της κυρίας Μάξγουελ, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Η κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, μεγιστάνα του Τύπου, είχε προφυλακιστεί στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020.