Ο Τζόκοβιτς κέρδισε το δικαστήριο, η Αυστραλία επιμένει στο εμβόλιο - Free Sunday
Ο Τζόκοβιτς κέρδισε το δικαστήριο, η Αυστραλία επιμένει στο εμβόλιο

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε το δικαστήριο, η Αυστραλία επιμένει στο εμβόλιο

Μεγάλη αστυνομική παρουσία στα γραφεία της νομικής εταιρείας που εκπροσωπεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη καταγράφουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ενώ μέχρι στιγμής δεν εφαρμόζεται η απόφαση του σικαστη Κέλι  να αφεθεί ελεύθερος ο Σέρβος τενίστας μέσα σε 30 λεπτά και να του επιστραφούν το διαβατήριό και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα του.

Ο  δικαστής Αντονι Κέλι χαρακτήρισε παράλογη την απόφαση της αυστραλιανης κυβέρνησης να ανακαλέσει την βίζα εισόδου στη χώρα του Σέρβου «αστέρα» του τένις.

Με αυτήν την απόφαση, ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, μπορεί να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, στο επερχόμενο Australian Open, αλλά οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ασκήσει την προσωπική του εξουσία, προκειμένου να ανακαλέσει εκ νέου, την βίζα του Τζόκοβιτς.

 

Ο 34χρονος «Νόλε», παρέμενε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών μαζί με μακροχρόνια κρατούμενους αιτούντες άσυλο από την περασμένη Πέμπτη. Του επετράπη να παρευρεθεί με τους δικηγόρους του στις εικονικές ακροάσεις, αλλά δεν έχει εμφανισθεί δημόσια από την ημέρα άφιξης του στην Αυστραλία.

 

Οι δικηγόροι του, υποστήριξαν ότι μια πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 όρισε στον Τζόκοβιτς την ιατρική εξαίρεση από την απαίτηση για διπλό εμβολιασμό για μη Αυστραλούς πολίτες που εισέρχονται στην χώρα.

 

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, ωστόσο, ανέφερε ότι οι μη υπήκοοι Αυστραλίας, δεν είχαν δικαίωμα εγγυημένης εισόδου στην χώρα, ενώ αμφισβήτησε την διεκδικούμενη εξαίρεση και τόνισε ότι ακόμη κι εάν ο Τζόκοβιτς κερδίσει την δικαστική αγωγή, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τον κρατήσει ξανά και να τον απομακρύνει από την χώρα.