Στα 45,8 εκ. υπολογίζονται οι σύγχρονοι σκλάβοι παγκοσμίως! - Free Sunday
Στα 45,8 εκ. υπολογίζονται οι σύγχρονοι σκλάβοι παγκοσμίως!

Στα 45,8 εκ. υπολογίζονται οι σύγχρονοι σκλάβοι παγκοσμίως!

Σε 44.200 άτομα υπολογίζει το Ίδρυμα Walk Free, τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καθεστώς δουλείας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα η Ελλάδα είναι 5η στην ευρωπαϊκή κατάταξη και 32η παγκοσμίως στον Δείκτη Παγκόσμιας Δουλείας, ο οποίος εκτιμά τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται σε καθεστώς σύγχρονης δουλείας σε 167 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης.
Συνολικά εκτιμάται ότι το 2016 σε καθεστώς δουλείας βρίσκονται περίπου 45,8 εκατομμύρια άνθρωποι, το 58% των οποίων είναι σε πέντε χώρες. Την Ινδία, την Κίνα, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Ουζμπεκιστάν

Συνολικά στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι σε καθεστώς σκλαβιάς ζουν 1.243.000 και αξίζει να σημειωθεί ότι το 65% των θυμάτων trafficing εντός της ΕΕ, ειναι πολίτες χωρών μελών της Ένωσης.

Στην Ελλάδα, η ταραχώδης οικονομική κατάσταση έχει αυξήσει την έκθεση των πληθυσμών που αναζητούν εργασία και ευκαιρίες βιοπορισμού, λέει η έκθεση. 

(In Greece, the turbulent economic situation has increased vulnerability for populations seeking employment and livelihood opportunities.)

Ο Δείκτης είναι ένα εργαλείο για τις κυβερνήσεις, τους πολίτες, τις ΜΚΟ και τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος, τις υπάρχουσες απαντήσεις και παράγοντες που συμβάλλουν στο πρόβλημα, έτσι ώστε να μπορούν να προάγουν υγιείς πολιτικές για τον τερματισμό τέτοιων καθεστώτων.

Όλη η έκθεση βρίσκεται εδώ