Γερμανία: Οι σοσιαλδημοκράτες στρέφονται στην κοινωνία ενώ εκείνη τους γυρίζει την πλάτη - Free Sunday
Γερμανία: Οι σοσιαλδημοκράτες στρέφονται στην κοινωνία ενώ εκείνη τους γυρίζει την πλάτη

Γερμανία: Οι σοσιαλδημοκράτες στρέφονται στην κοινωνία ενώ εκείνη τους γυρίζει την πλάτη

Έκκληση για την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «μόνο εάν ασχοληθούμε με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλα τα επίπεδα,  από την δίωξη της χρηματοδότησης και της στελέχωσης, μέχρι τις αιτίες της ριζοσπαστικοποίησης», θα περιοριστεί μακροπρόθεσμα η τρομοκρατία.

Σε ότι αφορά στο Ισλαμικό Κράτος είπε ότι «στρέφεται εναντίον Χριστιανών και άθεων, εναντίον Εβραίων και Μουσουλμάνων. Έχει διαστάσεις φονταμενταλισμού και φανατισμού» ενώ ζήτησε την ενεργοποίηση της κοινωνίας γιατί, όπως είπε, «αυτή η μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί μόνο σε κρατικό επίπεδο».

θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση των απόψεων του κ. Σταϊνμάγιερ συνέπεσε με την δημοσιοποίηση δημοσκόπησης στην οποία οι Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ και οι σοσιαλδημοκράτες από τους οποίους προέρχεται ο Σταϊνμάγιερ δεν ξεπερνούν το 50%, είναι στο 49% ενώ η ακροδεξιά Εναλλακτική Γερμανία, αγγίζει το 15%.