Ο Μαδούρο παίρνει θέση υπέρ του Σάντερς πριν τις προκριματικές στην Καλιφόρνια - Free Sunday
Ο Μαδούρο παίρνει θέση υπέρ του Σάντερς πριν τις προκριματικές στην Καλιφόρνια

Ο Μαδούρο παίρνει θέση υπέρ του Σάντερς πριν τις προκριματικές στην Καλιφόρνια

Την υποστήριξη του στον Μπέρνι Σαντερς, ο οποίος διεκδικεί πλέον με ελάχιστες πιθανότητες την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, ο οποίος χαρακτήρισε τον Σάντερς «επαναστάτη».

«Αν οι εκλογές ήταν ελεύθερες, ο Μπέρνι Σάντερς θα ήταν πρόεδρος στις ΗΠΑ», είπε ο Μαδούρο, αναφερόμενος στον υποψήφιο, που έχει χαρακτηρίσει τον προκάτοχο του στην προεδρία της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, «κομμουνιστή δικτάτορα».

Η δήλωση Μαδούρο, γίνεται λίγες ημέρες  πριν γίνουν δύο προκριματικές εκλογές στην Καραϊβική, στις Παρθένες Νήσους (4 Ιουνίου) και στο Πουέρτο Ρίκο (5 Ιουνίου),  όπου θα εκλεγούν 79 εκλέκτορες για το Δημοκρατικό Κόμμα, 12 περισσότεροι από όσους χρειάζεται η Χίλαρι Κλίντον για να εξασφαλίσει και τυπικά το χρίσμα του κόμματος.

Αμέσως μετά στις 7 Ιουνίου γίνονται οι προκριματικές στην Καλιφόρνια, όπου είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των ισπανόφωνων ψηφοφόρων 

 Η Χίλαρι Κλίντον, που είναι πλέον βέβαιο ότι θα είναι η υποψήφια των δημοκρατικών, εμφανίζεται να προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ, που ήδη εξασφάλισε τους αναγκαίους εκλέκτορες για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, με διαφορά 11 εκατοστιαίων μονάδων.