Ο Ερντογάν απειλεί την αντιπολίτευση με εκλογές αν δεν τον δεχτεί ως εκλεγμένο σουλτάνο - Free Sunday
Ο Ερντογάν απειλεί την αντιπολίτευση με εκλογές αν δεν τον δεχτεί ως εκλεγμένο σουλτάνο

Ο Ερντογάν απειλεί την αντιπολίτευση με εκλογές αν δεν τον δεχτεί ως εκλεγμένο σουλτάνο

Με εκλογές απειλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη βουλή για την μετατροπή του πολιτικού συστήματος από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό.

Σε ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση του ΑΚΡ, ο Γιλντιρίμ οριοθέτησε ως προτεραιότητα για το κόμμα την κατάρτιση νέου Συντάγματος, με ισχυρές προεδρικές αρμοδιότητες, στο αμερικανικό πρότυπο, όπως επιθυμεί ο πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο κ. Γιλντιρίμ χρησιμοποίησε το κομματικό βήμα για να χαρακτηρίσει δοκιμασία για τις τουρκογερμανικές σχέσεις ενδεχόμενο υπερψήφισης σήμερα από την ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας του ψηφίσματος που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 και υπενθύμισε ότι 3,5 εκ. Τούρκοι ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις του στρατού εναντίον των Κούρδων μαχητών θα συνεχιστούν μέχρι αυτοί να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και να καταθέσουν τα όπλα τους.