Μετά την εκλογή Μακρόν, η Γαλλία εκλεγεί βουλή - Free Sunday
Μετά την εκλογή Μακρόν, η Γαλλία εκλεγεί βουλή

Μετά την εκλογή Μακρόν, η Γαλλία εκλεγεί βουλή

Ενα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει στη δεύτερη θητεία του, ο πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος στην πρώτη του μετεκλογική δήλωση υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του ουκρανικού».

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Μακρόν αφού ευχαρίστησε επανειλημμένα όσους εργάστηκαν για την επανεκλογή του δήλωσε πως γνωρίζει καλά ότι πολλοί που τον ψήφισαν σήμερα το έκαναν για να φράξουν το δρόμο στην ακροδεξιά.

 

Υποσχέθηκε επίσης πως η νέα πενταετία του στην προεδρία δεν θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης και υποσχέθηκε πως θα είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων. 

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους άντρες και γυναίκες που στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο με εμπιστεύτηκαν για να φέρουμε μια πιο ανεξάρτητη Γαλλία, μια ισχυρότερη Ευρώπη, μέσα από επενδύσεις και βαθιές αλλαγές» κατέληξε ο Μακρόν, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το πλήθος να τραγουδά τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

 

Η Μαρίν Λεπέν παραδέχτηκε την ήττα της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το αποτέλεσμα είναι μια «νίκη» για το πολιτικό κίνημά της.

 

«Η βούλησή μας να υπερασπιστούμε τους Γάλλους» ενδυναμώθηκε, είπε η Λεπέν, σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της κοινωνικής πολιτικής του Μακρόν και της μετανάστευσης».

 

Η Λεπέν πρόσθεσε ότι «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα», με το βλέμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές για τις οποίες είπε ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» να εξασφαλίσει ο Μακρόν την πλειοψηφία και στο κοινοβούλιο.

 

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο ηγέτης της Αριστεράς που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δήλωσε ότι από σήμερα ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

 

Ο Μελανσόν, που κατάφερε να ενώσει στο πρόσωπό του τους ψηφοφόρους της αριστεράς και έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, προέτρεψε τους ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με το σύστημα να μην απογοητεύονται.

 

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν, η Λεπέν ηττήθηκε, η Γαλλία σαφώς αρνήθηκε να της εμπιστευτεί το μέλλον της. Η εκλογή του Μακρόν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της πέμπτης Δημοκρατίας. Κολυμπά σε έναν ωκεανό αποχής, λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων», είπε ο Μελανσόν.