Ο στρατιώτης του χαλιφάτου στην Αμερική - Free Sunday
Ο στρατιώτης του χαλιφάτου στην Αμερική

Ο στρατιώτης του χαλιφάτου στην Αμερική

Σε ανακοίνωση του το ΙΚ, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Albyan ο οποίος ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίζει τον, εκτελεστή των 50 Αμερικανών, Όμαρ Ματίν ως «στρατιώτη του χαλιφάτου στην Αμερική».

Αναλυτικά το μήνυμα του ΙΚ όπως μεταδίδει το Reuters είναι το εξής: «Ένας από τους στρατιώτες του Χαλιφάτου στην Αμερική διεξήγαγε μια εισβολή σε χώρο που υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, κατάφερε να εισέλθει σε συνάντηση σταυροφόρων σε ένα νυχτερινό κλαμπ για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα όπου σκότωσε και τραυμάτισε πάνω από εκατό από αυτούς πρίν σκοτωθεί». 

Χθές υπήρξε η πρώτη ανάληψη ευθύνης για τη σφαγή στο Ορλάντο απο το Ισλαμικό Κράτος όπως μετέδωσε το πρατκορείο Amaq.

Για πράξη τρομοκρατίας και μίσους, έκανε λόγο ο Πρόεδρος Ομπλάμα σε διάγγελμα του.

Ποιός είναι όμως ο εκτελεστής της Φλόριντα ο οποίος λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης κάλεσε πολλές φορές τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 και δήλωσε «υποταγή και αφοσίωση στο Ισλαμικό Κράτος»;

Ο 29χρονος Όμαρ Σιντίκι Ματίν ήταν Αμερικανός υπήκοος είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από το Αφγανιστάν και ζούσε στην πόλη Πορτ Σεντ Λούσι περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά του Ορλάντο.

Είχε λευκό ποινικό μητρώο και εργαζόταν από το 2007 στην μεγαλύτερη  ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, G4S, η οποία τον είχε ελέγξει δύο φορές, στην πρόσληψη και το 2013, χωρίς να προκύψει κάτι ανησυχητικό.

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι γνώριζε ότι το 2013 ότι ο Ματίν είχε ανακριθεί από το FBI αλλά η έρευνα έκλεισε. 


Ckwa5dcWEAAvou8