Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στον Μπερλουσκόνι - Free Sunday
Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στον Μπερλουσκόνι

Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στον Μπερλουσκόνι

Σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, υποβάλλεται από το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου (φωτογραφία).

«Στις 8.00 σήμερα το πρωί (9.00 ώρα Ελλάδας) άρχισε η εγχείρηση για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας του προέδρου Σίλβιο Μπερλουσκόνι», αναφέρει το νοσοκομείο στην ανακοίνωση του.

Η εγχείρηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ώρες, μετά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου θα μείνει δύο ημέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περίοδος της ανάρρωσης του για μερικές εβδομάδες.

Η εγχείρηση πραγματοποιείται από Ιταλούς καρδιοχειρουργούς υπό τον δρα Οτάβιο Αλφιέρι, ο οποίος προΐσταται της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με καρδιακή ανεπάρκεια, και έπειτα από οξύ καρδιακό επεισόδιο πριν από μία εβδομάδα, συνοδεύουν η σύντροφος του, Φραντσέσκα Πασκάλε και τα τα παιδιά του.

«Φυσικά ανησυχώ, αλλά και έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από τις εκδηλώσεις εκτίμησης, υποστήριξης και μεγάλης στοργής που δέχομαι από παντού, ακόμη και από πολιτικούς εχθρούς», έγραψε χθες ο 79χρονος Μπερλουσκόνι στο Facebook.