Βρετανοί «μπουκμέικερς»: Κάτω του 60% οι πιθανότητες της «παραμονής» - Free Sunday
Βρετανοί «μπουκμέικερς»: Κάτω του 60% οι πιθανότητες της «παραμονής»

Βρετανοί «μπουκμέικερς»: Κάτω του 60% οι πιθανότητες της «παραμονής»

Την ιδια στιγμή που η η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δηλώνει έτοιμη «να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί» για να προστατεύσει το ευρώ, οι περίφημοι «μπουκμέικερς» (bookies) του Λονδίνου, ναι μεν εμφανίζουν ως φαβορί την επικράτηση της «παραμονής» (remain) στο δημοψήφισμα της 23 Ιουνίου, αλλά όμως με πτωτικές τάσεις στα ποσοστά και στις αποδόσεις.

Το ποσοστό της «παραμονής» στην Ε.Ε σύμφωνα με τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων έχει πέσει στο 59% κατά μέσον όρο, 13 μονάδες κάτω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που βρισκόταν στο 72%.

Σε άνοδο βρίσκεται το ποσοστό της «εξόδου» (leave) καθώς έχει βρεθεί στο 41% κατά μέσον όρο, σημειώνοντας άνοδο 13 μονάδων, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν στο 28%, όπως αναφέρει το βρετανικό πολιτικό περιοδικό The Spectator. 

Σϋμφωνα με τον Spectator, oι δύο δημοσκοπήσεις που έδωσαν την «έξοδο» αρκετά μπροστά από την «παραμονή» - πέντε μονάδες σύμφωνα με την χθεσινή δημοσκόπηση της ICM για την εφημερίδα Guardian, εφτά μονάδες σύμφωνα με την δημοσκόπηση της YouGov για τους Times – ανάγκασαν τους «bookies» να μειώσουν τις αποδόσεις του Brexit, υπονοώντας πως τώρα είναι πιο πιθανό από ποτέ, όπως φαίνεται από το παραπάνω διάγραμμα.

Πρίν μερικές εβδομάδες, οι εταιρείες στοιχημάτων έδιναν στο ενδεχόμενο του Brexit μόνο 18% πιθανότητα ενώ τώρα δίνουν 41%. Το παραπάνω διάγραμμα υπολογίζεται από τον μέσον όρο όλων τον αποδόσεων των  εταιρειών στοιχημάτων «bookies».

Συγκεντρωτικά οι αποδόσεις των βρετανικών εταιρειών στοιχημάτων έχουν ως εξής:



bookies

Την ίδια ώρα η εφημερίδα The Sun του Αυστραλού μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ τάχθηκε υπέρ του Brexit:

Ck6OJUHWYAAUbYj