Βρετανία: Ο Κάμερον προειδοποιεί ενώ οι πιθανότητες του «Bremain» ανεβαίνουν - Free Sunday
Βρετανία: Ο Κάμερον προειδοποιεί ενώ οι πιθανότητες του «Bremain» ανεβαίνουν

Βρετανία: Ο Κάμερον προειδοποιεί ενώ οι πιθανότητες του «Bremain» ανεβαίνουν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στο BBC τόνισε πως μια απόφαση υπερ του Brexit θα είναι «μη αναστρέψιμη» ενώ προειδοποίησε πως «η έξοδος από την ΕΕ θα είναι οριστική».

Ωστόσο ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του ανεξάρτητα του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Απλώς συνεχίζω τη δουλειά. Έχω μια πολύ ξεκάθαρη εντολή από τους βρετανούς πολίτες να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Συντηρητικών» τόνισε ο Κάμερον.

Την ίδια στιγμή αλλαγή παρατηρείται στα ποσοστά απόδοσης των εταιρειών στοιχημάτων μεταξύ «παραμονής» και «εξόδου» ενώ η Βρετανία βρίσκεται στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα.

Μετά την δολοφονία της άτυχης Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, οι περίφημοι bookies του Λονδίνου, δίνουν ως μεγάλο φαβορί την επικράτηση της «παραμονής» (remain) στο δημοψήφισμα της 23 Ιουνίου με 71% έναντι της «εξόδου» που έχει πέσει στο 29%.

Το ποσοστό της «παραμονής» στην Ε.Ε σύμφωνα με τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων έχει ανέβει στο 71% κατά μέσον όρο, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που βρισκόταν στο 59%.

Σε πτώση βρίσκεται το ποσοστό της «εξόδου» (leave) καθώς έχει βρεθεί στο 29% κατά μέσον όρο, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν στο 41%, όπως αναφέρει το βρετανικό πολιτικό περιοδικό The Spectator. 

Το παραπάνω διάγραμμα υπολογίζεται από τον μέσον όρο όλων τον αποδόσεων των  εταιρειών στοιχημάτων «bookies».

Στη μάχη των εντυπώσεων και της επιρροής συμμετέχουν και οι εφημερίδες. Αν και η εφημερίδα The Sun του Αυστραλού μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ τάχθηκε υπέρ του Brexit, οι Times του Λονδίνου, του ίδιου επιχειρηματία, τάχθηκαν με πρωτοσελιδό τους υπέρ της παραμονής: «Γιατί η Παραμονή είναι το καλύτερο για τη Βρετανία». Υπέρ της παραμονής τάχθηκαν και οι Financial Times.

ClLmckvWAAAdbVI