Μετά τη Γερμανία η Gazprom περικόπτει και τις παραδόσεις στην Ιταλία - Free Sunday
Μετά τη Γερμανία η Gazprom περικόπτει και τις παραδόσεις στην Ιταλία

Μετά τη Γερμανία η Gazprom περικόπτει και τις παραδόσεις στην Ιταλία

Σε μείωση των ημερήσιων προμηθειών φυσικού αερίου προς την Ιταλία κατά ένα τρίτο, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων ημερών, προχώρησε η Gazprom παράλληλα με τη διακοπή λειτουργίας για συντήρηση του Nord Stream 1, ο οποίος προμηθεύει αέριο στην Γερμανία.

Χθες Δευτέρα 11 Ιουλίου, η Gazprom aντί να προμηθεύσει περίπου 32 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, η ρωσική εταιρεία παρέδωσε μόνο 21 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ένα τόσο σχετικά μικρό μερίδιο της συνολικής ημερήσιας προμήθειας «αντισταθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις άλλες προμήθειες που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση μέσω του σχεδίου διαφοροποίησης που υλοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε το υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας σε σημείωμά του μετά την ανακοίνωση της Eni.

Η ιταλική κυβέρνηση προσπάθησε να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας για να μειώσει την εξάρτησή της από τη Μόσχα και οι ιταλικές εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχουν μειωθεί από το 40% στο 25%, δήλωσε η κυβέρνηση.

Η Ρώμη, από την πλευρά της, παρακολουθεί συνεχώς τις εισερχόμενες ροές. «Δεν υπάρχουν σχέδια για την εφαρμογή ενεργειακών σχεδίων έκτακτης ανάγκης με έκτακτα μέτρα εξοικονόμησης αυτή τη στιγμή», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ρομπέρτο Τσινγκολάνι.