Πύρινη «κόλαση» στην Κύπρο - Free Sunday
Πύρινη «κόλαση» στην Κύπρο

Πύρινη «κόλαση» στην Κύπρο

Πρόκειται για έναν 44χρονο πυροσβέστη, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από το δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη 49χρονος.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από τα 16 πτητικά μέσα της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, είπε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.

Από την πυρκαγιά έχουν καεί μέχρι στιγμής 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Μήνυμα στήριξης στον κυπριακό λαό έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσα από το Twitter.

«Τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην κυβέρνησης της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελληνικές δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα» γράφει ο πρωθυπουργός.