Ο Πούτιν παραδέχεται την επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης και διατάσσει επιστράτευση 300.000 στρατιωτών - Free Sunday
Ο Πούτιν παραδέχεται την επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης και διατάσσει επιστράτευση 300.000 στρατιωτών

Ο Πούτιν παραδέχεται την επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης και διατάσσει επιστράτευση 300.000 στρατιωτών

Διάταγμα για μερική επιστράτευση, που ξεκινά σήμερα, υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να στηριχθεί η στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα στο οποίο ισχυρίστηκε ότι υπερασπίζεται τις ρωσικές περιοχές και ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη χώρα του.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι στόχος του είναι "να απελευθερώσει" το Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν να επιστρέψουν υπό τον "ζυγό" της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος της χώρας του, και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία διαθέτει "πολλά όπλα για να απαντήσει" στις, όπως τις αποκάλεσε, απειλές της Δύσης, τονίζοντας ότι δεν μπλοφάρει”

«Αν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας, αυτό δεν είναι μπλόφα», υπογράμμισε ο Πούτιν ο οποίος ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή όπλων στη Ρωσία.

«Το διάταγμα για τη μερική επιστράτευση έχει υπογραφεί» και θα τεθεί σε ισχύ «σήμερα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου συμφωνα με τον οποίο προβλέπεταιι κινητοποίηση επιπλέον 300.000 ανδρών για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, την εισβολη στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ο Σοϊγκού διευκρίνισε ότι δεν θα επιστρατευθούν φοιτητές και όσοι υπηρέτησαν ως κληρωτοί και ότι η πλειονότητα των ρώσων εφέδρων, που αριθμούν ένα εκατομμύριο, επίσης δεν θα στρατολογηθούν.

Η σημερινή ομιλία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστά μια ανησυχητική κλιμάκωση και οι απειλές που διατύπωσε σ' αυτή πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά, δήλωσε στο Sky News η βρετανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Τζίλιαν Κίγκαν.