Ματιές στον κόσμο - Free Sunday
Ματιές στον κόσμο

Ματιές στον κόσμο

Στο σπίτι της Μέριλιν

Το διαμέρισμα στο οποίο έζησε η Μέριλιν Μονρόε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 πωλείται για 6 εκατ. ευρώ. Είναι ρετιρέ, στη Sutton Place, στο ανατολικό τμήμα του Μανχάταν, 204 τ.μ., με δύο υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους και με θερμαινόμενα δάπεδα, μία μοντέρνα κουζίνα και ένα σολάριουμ στον ξενώνα. Επιπλέον, αυτό το προπολεμικής κατασκευής διαμέρισμα προσφέρει εκπληκτική θέα στον ποταμό East και στην 59η Street Bridge, ενώ διαθέτει και μια υπέροχη βεράντα. Όποιος έχει περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται και θέλει να δανειστεί μύθο είναι ο κατάλληλος αγοραστής.

Απολύει και τρελαίνει

Τον διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Κόρεϊ Λεβαντόφσκι «απάλλαξε από τα καθήκοντά του» ο Ντόναλντ Τραμπ. Προηγήθηκε πολυήμερη εσωκομματική φαγούρα για την ενδεδειγμένη στρατηγική. Σύμφωνα με το «New York Magazine», τα τρία ενήλικα παιδιά του Τραμπ –Ντόναλντ Τζ., Ιβάνκα και Έρικ– απαίτησαν από τον πατέρα τους να απολύσει τον Λεβαντόφκσι, καθώς έκριναν ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο νέος ισχυρός άνδρας στο επιτελείο Τραμπ είναι ο Πολ Μάναφορτ, ένας βετεράνος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που είχε ενταχθεί στην ομάδα ήδη από τις 29 Μαρτίου με στόχο να προσδώσει έναν «επαγγελματισμό» στην εκστρατεία.

Το Χόλιγουντ ψηφίζει Χίλαρι

Καμία έκπληξη. Το Χόλιγουντ είναι, σταθερά, δημοκρατικό. Στο δείπνο που δόθηκε στη Νέα Υόρκη για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον παρευρέθηκαν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Οικοδεσπότες ήταν ο Χάρβεϊ Βάινσταϊν και η Τζορτζίνα Τσάπμαν, που υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους τους στο σπίτι τους στο Μανχάταν.

Απαγορεύσεις στο Παρίσι

Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στο Παρίσι και να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε μία και μόνο συγκέντρωση σε συγκεκριμένο χώρο, με την ελπίδα να αποφευχθούν τα επεισόδια βίας που αμαύρωσαν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Τα συνδικάτα, που εδώ και μήνες οργανώνουν πορείες κατά του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, απάντησαν ότι το να επιβληθεί απαγόρευση σε μια πορεία είναι κάτι το απαράδεκτο και ότι θα επιμείνουν στα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στους δρόμους του Παρισιού.

Ο Ερντογάν και η τρανσέξουαλ

Η κατακραυγή για τη στάση των αρχών στο Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη ήταν μεγάλη και οδήγησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην απόφαση να δειπνήσει με την πιο διάσημη Τουρκάλα τρανσέξουαλ, την ηθοποιό Μπουλέντ Ερσόι, η οποία μαζί με άλλους καλλιτέχνες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον ισχυρό άντρα της χώρας και τη σύζυγό του Ερμίν Ερντογάν. Το δείπνο έγινε στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη και ο Ερντογάν, στις φωτογραφίες τουλάχιστον, δεν δείχνει να το απολαμβάνει.