Κάμερον: Καμία ανοχή σε εγκλήματα μίσους εναντίον Ευρωπαίων μεταναστών - Free Sunday
Κάμερον: Καμία ανοχή σε εγκλήματα μίσους εναντίον Ευρωπαίων μεταναστών

Κάμερον: Καμία ανοχή σε εγκλήματα μίσους εναντίον Ευρωπαίων μεταναστών

Με καλή διάθεση και κάνοντας χιούμορ σχετικά με τις καθημερινές παραιτήσεις από την σκιώδη κυβέρνηση του Εργατικού κόμματος, εμφανίστηκε, για πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα, στη Βουλή των Κοινοτήτων ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον. 

shcabinet

Με τις παραιτήσεις των μελών της σκιώδης κυβέρνησης των Εργατικών να έχουν φτάσει στις 20 από τα 31 συνολικά μέλη, ο κ. Κάμερον είπε σε μια νέα βουλευτή Εργατικού κόμματος από το Τούτινγκ «Θα την συμβούλευα να κρατήσει ανοιχτό το κινητό της, μπορεί να βρίσκεται στην σκιώδη κυβέρνηση μέχρι το βράδυ». 

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι το καλύτερο για τη Βρετανία» επισήμανε ο κ. Κάμερον ενώ σημείωσε πως «θα υπάρξουν διορθώσεις στη Βρετανική οικονομία».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα της Τράπεζας της Αγγλίας να στηρίξει την οικονομία «με όλα τα μέσα που διαθέτει όπως τα  250 δισ. στερλίνες διαθέσιμα» όπως ανακοίνωσε και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μάρκ Κάρνεϊ. 

polish

Ο κ. Κάμερον έκανε ειδική αναφορά στα γκράφιτι με ρατσιστικά μηνύματα έξω από τα γραφεία του πολιτιστικού κέντρου της κοινότητας των Πολωνών στο Λονδίνο τονίζοντας πως «δεν θα ανεχτούμε τέτοια φαινόμενα» με τους βουλευτές όλων των κομμάτων να τον επιδοκιμάζουν. Ο κ. Κάμερον ανέφερε πως μίλησε με τον Πολωνό πρωθυπουργό «για να του εκφράσω την ανησυχία μου σχετικά με τις επιθέσεις που συνέβησαν και να τον διαβεβαιώσω πως κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους Πολωνούς πολίτες στη χώρα μας. Η Πολωνία δεν επιθυμούσε την έξοδο μας από την Ε.Ε αλλά θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε τις διμερείς μας σχέσεις στα χρόνια που έρχονται». 

Για τις διαπραγματεύσεις της εξόδου ανέφερε ότι «η διαβούλευση θα ξεκινήσει από το νέο πρωθυπουργό ενώ το άρθρο 50 για την επίσημη αποχώρηση δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί πριν την οριστική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το είδος της σχέσης που θέλουμε να έχουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Στις διαπραγματεύσεις θα υπάρξει συμμετοχή και των κυβερνήσεων της Σκωτίας της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας», σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Ο κ. Κάμερον ανέφερε επίσης ότι είχε επαφές με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής τονίζοντας πως «δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο».