Έκρηξη με τέσσερις νεκρούς στη Μεδίνα από βομβιστή αυτοκτονίας (video) - Free Sunday
Έκρηξη με τέσσερις νεκρούς στη Μεδίνα από βομβιστή αυτοκτονίας (video)

Έκρηξη με τέσσερις νεκρούς στη Μεδίνα από βομβιστή αυτοκτονίας (video)

http://vid.alarabiya.net/2016/07/04/26eef47/26eef47___26eef47_video.mp4?versionId=UpEuZ5MpkXR2D5rCPZFa..EUu36RUqhn
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο βομβιστής εξερράγη σε σημείο ελέγχου ασφαλείας με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ακόμη πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας υπέστησαν σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. 

CmjBzq_WEAEgOGa



Το Τέμενος είναι ο τόπος ταφής του προφήτη Μωάμεθ ενώ η Μεδίνα είναι η δεύτερη πιο ιερή πόλη του Ισλάμ μετά τη Μέκκα.

CmjAOxoWAAUbuE3


Νωρίτερα τουλάχιστον μια έκρηξη συγκλόνισε την πόλη Κατίφ η οποία αποτελεί την έδρα της μειονότητας των Σιιτών μουσουλμάνων. Ο δράστης ο οποίος στόχευε ένα σιιτικό τζαμί σκοτώθηκε χωρίς να υπάρξουν θύματα. 

Επίσης, έκρηξη σημειώθηκε χτές και στην πόλη Τζέντα όταν βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη κοντά στην Αμερικάνικη πρεσβεία με αποτέλεσμα τον θάνατο του και τον ελαφρύ τραυματισμό δυο μελών των δυνάμεων ασφαλείας της πρεσβείας.

Νύχτα τρομοκρατίας βίωσε η αραβική χερσόνησος με δυο επεισόδια που έδειξαν να απειλούν σοβαρά την ασφάλεια της
περιοχής στη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ μία μέρα μετά την βομβιστική επίθεση στην Βαγδάτη που προκάλεσε το θάνατο 213 ατόμων. 

Την αλλαγή των μέτρων ασφαλείας με την απόσυρση των μηχανημάτων εντοπισμού εκρηκτικών, τα οποία δεν αποδείχθηκαν η αποτελεσματικά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην εμπορική συνοικία Καράντα της ιρακινής πρωτεύουσας, η οποία προκάλεσε το θάνατο 213 ατόμων και τον τραυματισμό εκατοντάδων

CmjByBMWIAA2V7X