Πέντε οι νεκροί αστυνομικοί στο Ντάλας των ΗΠΑ (video) - Free Sunday
Πέντε οι νεκροί αστυνομικοί στο Ντάλας των ΗΠΑ (video)

Πέντε οι νεκροί αστυνομικοί στο Ντάλας των ΗΠΑ (video)

Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από πυρά, στη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας του Τέξας κατά των επιθέσεων αστυνομικών εναντίον Αφροαμερικανών.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν, ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, σκοτώνοντας 5 από αυτούς.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την ίδια πηγή, τρεις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με έναν ακόμη ύποπτο, ο οποίος βρίσκεται σε γκαράζ και πυροβολεί σποραδικά κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας, ο ύποπτος είπε στους διαπραγματευτές ότι "έρχεται το τέλος" και ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες στο γκαράζ και στο κέντρο της πόλης. Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Μπραουν, τα κίνητρα των δραστών, όπως και ο ακριβής αριθμός τους παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την πάνοπλους αστυνομικούς να λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Υπενθυμίζεται ότι ένας Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στην πολιτεία Μινεσότα, ενώ ο θάνατος ενός έτερου μαύρου πολίτη την Τρίτη είχε ξεσηκώσει μαζικές διαμαρτυρίες στη Λουιζιάνα.

Μετά από το αιματηρό περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχώρησε στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας., ενώ το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας "safety check".

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται τη Βαρσοβία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στο Ντάλας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.