Με ράλι ανόδου η στερλίνα υποδέχεται τη νέα πρωθυπουργό - Free Sunday
Με ράλι ανόδου η στερλίνα υποδέχεται τη νέα πρωθυπουργό

Με ράλι ανόδου η στερλίνα υποδέχεται τη νέα πρωθυπουργό

Να αφήσουμε τη βρετανική πλευρά να πάρει τις αποφάσεις της, δηλώνει το Βερολίνο ενώ η στερλίνα κάνει ράλι ανόδου μετά την φημολογία ότι η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας θα μειώσει σήμερα τα επιτόκια.

Η ανάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και κύριο εκφραστή του BREXIT, Μπόρις Τζόνσον ήταν το πρώτο μήνυμα της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ότι είναι αποφασισμένη να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο νέος υπουργός οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταρτιστεί προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης πριν την κανονική διαδικασία του φθινοπώρου αλλά σήμερα η στερλίνα και τα χρηματιστήρια κάνουν ράλι ανόδου μετά τη φημολογία ότι η Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια.

Εκτός από την πρόκληση του BREXIT, για επιτάχυνση της οποίας πιέζει η ΕΕ έτσι ώστε να μην υπάρξει αβεβαιότητα, η κυρία Μέι έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις φωνές στην αντιπολίτευση, όπως του διεκδικητή της ηγεσίας των Εργατικών, Όουεν Σμιθ ότι θα ζητήσει νέο δημοψήφισμα. 

Στην πολιτική τίποτε δεν είναι απίθανο, άλλωστε κάποτε ήμουν εγώ το μέλλον, είπε στην τελευταία του εμφάνιση ως πρωθυπουργός στην βουλή των κοινοτήτων, ο Ντεηβιντ Κάμερον 

"Θέλουμε τώρα να αφήσουμε τη βρετανική πλευρά να πάρει τις αποφάσεις της. Δεν υπάρχουν νέες προσδοκίες. Όλες έχουν εκφραστεί", δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ. 

«Η Βρετανία έχει τελικά μια νέα πρωθυπουργό. Αντίο, κ. Κάμερον. Δεν θα λείψεις σε κανέναν» είναι ο αιχμηρός αποχαιρετισμός του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζάνι Πιτέλα.