Χάμοντ: Κανονικά θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός - Free Sunday
Χάμοντ: Κανονικά θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός

Χάμοντ: Κανονικά θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός

Ο νέος «ισχυρός άνδρας» της Βρετανικής οικονομίας τόνισε ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθούν οι οικονομικοί στόχοι το φθινόπωρο.

«Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά. Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό το φθινόπωρο, όπως γίνεται συνήθως, ενώ θα παρακολουθούμε την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι» δήλωσε στο Sky News, συμπληρώνοντας:

«Θα δω τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας σήμερα το πρωί και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο ITV ο Χάμοντ είπε ότι δεν θα χρειαστούν έξι χρόνια για μία συμφωνία για το Brexit, επισημαίνοντας πως δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες διαβεβαίωσης των διεθνών αγορών ότι θα γίνουν όλα τα βήματα που είναι αναγκαία.

Ο Χάμοντ τόνισε ακόμη ότι η αξιοπιστία θα αποκατασταθεί σταδιακά, ενώ οι Βρετανοί θα καταλάβουν σύντομα το νέο μέλλον, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μέι.

Ο Φίλιπ Χάμοντ διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κάμερον από το 2014 ώς το 2016 και αντικαθιστά στο υπουργείο Οικονομικών τον Τζορτζ Όσμπορν.

Ευρωσκεπτικιστής, που υποστήριξε θερμά την αναδιαμόρφωση των σχέσεων με την ΕΕ, στην προεκλογική μάχη πριν το δημοψήφισμα ο Χάμοντ τάχθηκε υπέρ της παραμονής.

Πολλοί επικρότησαν την Μέι για την απόφασή της να τον ορίσει υπουργό Οικονομικών, μιλώντας για τον «σωστό άνθρωπο, στη σωστή θέση».