Sputnik: Η ρωσική μυστική υπηρεσία (SVR) ειδοποίησε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα - Free Sunday
Sputnik: Η ρωσική μυστική υπηρεσία (SVR) ειδοποίησε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα

Sputnik: Η ρωσική μυστική υπηρεσία (SVR) ειδοποίησε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα

Το πρακτορείο Sputnik επικαλείται το ιρανικό μέσο ενημέρωσης «Fars News» σύμφωνα με το οποίο λίγες μέρες πριν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η SVR έκανε υποκλοπές στις επικοινωνίες του τουρκικού στρατού, οι οποίες ανέφεραν πως επίκειται πραξικόπημα κατά του Προέδρου Ερντογάν και της Τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εντολή των στασιαστών στους στρατιώτες στις μεταξύ τους συνομιλίες ήταν να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν -να συλλάβουν ή να σκοτώσουν- τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε διακοπές στη Μαρμαρίδα.

Μόλις η MIT έλαβε την πληροφορία από την SVR ενημέρωσε άμεσα τον Πρόεδρο Ερντογάν και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για την φυγάδευση του, από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, σε ασφαλές μέρος.

pict20

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας ήταν στο «κόκκινο» μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τούρκικο στον συριακό εναέριο χώρο. Ωστόσο η στροφή που έκανε η Τουρκία τον περασμένο μήνα, όταν ο Ερντογάν ζήτησε και επίσημα «συγγνώμη» από τον Ρώσο πρόεδρο, άλλαξε το σκηνικό.

Εν τω μεταξύ συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν θα έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις αρχές Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, με την ακριβή ημερομηνία και τον τόπο της συνάντησης να μην έχει ακόμη οριστεί.