Μόναχο: Έλληνας μεταξύ των θυμάτων του Γερμανο-ιρανού μακελάρη - Free Sunday
Μόναχο: Έλληνας μεταξύ των θυμάτων του Γερμανο-ιρανού μακελάρη

Μόναχο: Έλληνας μεταξύ των θυμάτων του Γερμανο-ιρανού μακελάρη

Ένας Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού στο Μόναχο. «Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 18χρονος δράστης χρησιμοποίησε το facebook για να παγιδεύσει τα θύματα του. Ο δράστης είχε φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία μιας νεαρής κοπέλας. Την ημέρα του μακελειού, προσκάλεσε τα θύματα του μέσω facebook στο εμπορικό κέντρο όπου έγινε το μακελειό: «Ελάτε σήμερα στις 16:00 στο εμπορικό κέντρο OEZ. Μπορώ να σας αγοράσω κάτι εάν θέλετε, αλλά όχι κάτι πολύ ακριβό». 



CoC6jwRWAAA_MsY

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 18χρονος Αλί Σονμπόλι που ήταν γιος ενός οδηγού ταξί, ήταν σε κατάσταση αμόκ κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενώ σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας έπασχε από κατάθλιψη και βρισκόταν υπό διαρκή ψυχιατρική παρακολούθηση.

munich

Ωστόσο ο δράστης, άγνωστο ακόμα πως, κατάφερε να προμηθευτεί ένα πιστόλι τύπου Glock και τουλάχιστον 300 σφαίρες για να πραγματοποιήσει τη δολοφονική του επίθεση με αποτέλεσμα το θάνατο δέκα ατόμων και τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον 20 ατόμων εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ το πτώμα του βρέθηκε σχεδόν ένα χιλιόμετρο από το εμπορικό κέντρο. Τη φωτογραφία του νεαρού δράστη Αλί Σονμπόλι, δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.



CoDADTMXYAAR5mH

Τα δυο βίντεο που ακολουθούν δείχνουν τον δράστη να πυροβολεί, έξω από το εστιατόριο Mc Donald's, και πάνω στο πάρκινγκ του Εμπορικού Κέντρου OEZ, στο οποίο νωρίτερα είχε προσκαλέσει τα θύματα του.