Ο Ερντογάν πιέζει τους σταρ της τουρκικής κοινωνίας - Free Sunday
Ο Ερντογάν πιέζει τους σταρ της τουρκικής κοινωνίας

Ο Ερντογάν πιέζει τους σταρ της τουρκικής κοινωνίας

Νέο μέτωπο στην τουρκοαμερικανική ένταση ανοίγει το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του μόνιμα εγκατεστημένου στις ΗΠΑ πρώην αρχηγού της Εθνικής Τουρκίας στο ποδόσφαιρο, Χακάν Σουκούρ, για τον οποίο η εισαγγελία του Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, τον Φεβρουάριο του 2016, είχε ζητήσει ποινή από ένα έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης, για εξύβριση του πρόεδρου Ερντογάν με σειρά μηνυμάτων στο Twitter που στο μεταξύ έχουν σβηστεί.

Την ίδια ώρα στη ματαίωση τεσσάρων συναυλιών της κορυφαίας Τουρκάλας τραγουδίστριας της ποπ, Σίλα Γκέντσογλου, προχώρησαν οι αρχές μετά την απουσία της από τη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση στην Κωνσταντινούπολη και παρά το γεγονός ότι η 36χρονη τραγουδίστρια είχε πάρει θέση κατά του πραξικοπήματος. Δύο από τις συναυλίες επρόκειτο να γίνουν στην Κωνσταντινούπολη και οι άλλες δύο στην Προύσα και την Καισάρεια.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μ.Τσαβούσογλου, τριάντα δύο από τους διπλωμάτες που έχουν ανακληθεί μετά το πραξικόπημα δεν έχουν επιστρέψει, 

Ο 44χρονος σήμερα Σουκούρ, με 112 συμμετοχές στην Εθνική, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε την τριτη θέση στο μουντιάλ της Κορέας, είχε εκλεγεί βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Αναπτυξης το 2011 αλλά στη συνέχεια 
διαφοροποιήθηκε και το 2013 ανεξαρτητοποιήθηκε, εκφράζοντας την ιδεολογική του συγγένεια με τον επίσης εγκαταστημένο στις ΗΠΑ, ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του οποίου η Άγκυρα ζητά την έκδοση ως καθοδηγητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του σταδιοδρομία αγωνίστηκε στην Γαλατάσεράι, με την οποία κέρδισε οκτώ πρωταθλήματα και ο κύπελλο UEFA του 2000. Ο γνωστός ως "ταύρος του Βοσπόρου", στην Εθνική έτυχε 51 γκολ, ανάμεσα στα οποία και το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των μουντιάλ, το 2002 στη Νότια Κορέα.