ΣΥΡΙΑ: Οι ΗΠΑ αντιδρούν στην επέλαση των Τούρκων και στην επίθεση κατά Κούρδων - Free Sunday
ΣΥΡΙΑ: Οι ΗΠΑ αντιδρούν στην επέλαση των Τούρκων και στην επίθεση κατά Κούρδων

ΣΥΡΙΑ: Οι ΗΠΑ αντιδρούν στην επέλαση των Τούρκων και στην επίθεση κατά Κούρδων

«Περαιτέρω δράση εναντίον του SDF θα περιπλέξει τις προσπάθειες να αποκτήσουμε το ενιαίο μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που επιθυμούμε», τόνισε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μπεν Ρόουντς.

Την αντίθεσή της, σε ό,τι αφορά την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF), εξέφρασε η Ουάσιγκτον δια του υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ και κάλεσε την Τουρκία να παραμείνει επικεντρωμένη στην μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και να μην στοχοθετεί Κούρδους μαχητές - μέλη των Σύρων ανταρτών. 


«Καλέσαμε την Τουρκία....να παραμείνει επικεντρωμένη στην μάχη ενάντια στο Ι.Κ. και να μην εμπλέκεται σε μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», τόνισε ο κ. Κάρτερ σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε πως ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή. 


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προέλασαν τη Δευτέρα στα ενδότερα της βόρειας Συρίας, σε περιοχές που ελέγχονται από μαχητές – συμμάχους της οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης SDF, η οποία φέρει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον.