Συμφωνία Ε.Ε.-Αιγύπτου για το προσφυγικό θέλει ο Σουλτς - Free Sunday
Συμφωνία Ε.Ε.-Αιγύπτου για το προσφυγικό θέλει ο Σουλτς

Συμφωνία Ε.Ε.-Αιγύπτου για το προσφυγικό θέλει ο Σουλτς

Συγκεκριμένα, τη σύναψη μίας συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Καΐρου για το προσφυγικό, προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική φτάνουν στην Ευρώπη μέσω Αιγύπτου. 

«Η προστασία των προσφύγων και η καταπολέμηση των λαθροδιακινητών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας. Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας αποδεικνύει ότι μια τέτοια συνεργασία είναι δυνατή χωρίς να παραιτούμεθα από τις αρχές μας» δήλωσε ο Σουλτς στην Süddeutsche Zeitung (SZ). 

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη γερμανική κυβέρνηση αυξάνεται ο φόβος ότι θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες στην Ευρώπη μελλοντικά, εάν συνεχιστεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Αιγύπτου. 

Η χώρα αυτή εξελίχθηκε σε δεύτερο σημαντικό σημείο εκκίνησης των προσφύγων προς την Ευρώπη από τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, τα οποία έχει στη διάθεσή της η SZ ο ένας στους δέκα έρχεται πλέον από την Αίγυπτο.