Θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ - Δεν ξέρει τι είναι το Χαλέπι, ούτε να ονομάσει έναν ηγέτη που θαυμάζει (Videos) - Free Sunday
Θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ - Δεν ξέρει τι είναι το Χαλέπι, ούτε να ονομάσει έναν ηγέτη που θαυμάζει (Videos)

Θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ - Δεν ξέρει τι είναι το Χαλέπι, ούτε να ονομάσει έναν ηγέτη που θαυμάζει (Videos)

Πρόκειται είτε για υποψήφιους μικρότερων κομμάτων είτε γ ανεξάρτητους και συνήθως, περνούν στην ιστορία ως υποσημειώσεις (με εξαίρεση, ίσως, τον Ralph Nader, ο οποίος το 2000 θεωρείται ότι «έκοψε» πολλές ψήφους από τον Al Gore), ωστόσο φέτος ένας από αυτούς έχει καταφέρει να στρέψει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας.

Όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Gary Johnson είναι ο υποψήφιος του Libertarian Party, ενός κόμματος που υποστηρίζει τα κοινωνικά δικαιώματα, την κατάργηση του ασφαλιστικού συστήματος και την πλήρη απελευθέρωση της οικονομίας από οιαδήποτε κρατική παρέμβαση.

O Johnson κατόρθωσε από την αρχή να «τραβήξει τα βλέμματα», όταν σε τηλεοπτική εκπομπή έδειξε ότι δεν ήξερε τι ήταν το Χαλέπι, προκαλώντας απορία και έκπληξη στους συνομιλητές του.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Johnson, όταν πάλι σε τηλεοπτική εκπομπή αδυνατούσε να ονομάσει έναν παγκόσμιο ηγέτη για τον οποίο τρέφει θαυμασμό.

Υπό την πίεση του δημοσιογράφου, ο Johnson μουρμούρισε το όνομα του Shimon Perez. «Εν ζωή ηγέτη», του διευκρίνισε ο δημοσιογράφος με τον Johnson να παραδέχεται ότι περνά δεύτερη «στιγμή Χαλεπίου».

Σημειώνεται ότι ο Johnson είχε διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ και το 2012, συγκεντρώνοντας το 0,99% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο.