Απέναντι στον Τραμπ - Free Sunday
Απέναντι στον Τραμπ

Απέναντι στον Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει Χίλαρι Κλίντον και όχι Ντόναλντ Τραμπ και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να έρθει κοντά στην πρώτη κυρία της Αμερικής που αγωνίζεται για τη νίκη των Δημοκρατικών. Πάντα ήταν καλή η προσωπική τους σχέση, τώρα τα βρήκαν και στα πολιτικά.

Η Κιμ για τη Χίλαρι
KIM_HILLARY

«Είμαι μαζί της» έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν για τη Χίλαρι Κλίντον, διαλύοντας το μυστήριο γύρω από την πρόθεση ψήφου της. Ανάρτησε στην προσωπική της ιστοσελίδα ένα κείμενο στο οποίο εξηγούσε γιατί θα ψηφίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών. Παραδέχτηκε ότι αμφιταλαντεύτηκε κάποια στιγμή, αλλά κατέληξε: «Χωρίς αμφιβολία, συντάσσομαι με τη Χίλαρι. Πιστεύω πως θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο και είναι η πιο κατάλληλη για τη δουλειά. Αυτή τη χρονιά δεν ψηφίζω μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τα παιδιά μου».

Πες τα, Μπρους!
BRUCE_SPRINGSTEEN

«Η δημοκρατία βρίσκεται υπό πολιορκία από έναν ηλίθιο. Βασικά είναι τραγικό όλο αυτό». Το δήλωσε ο Μπρους Σπρίνγκστιν στο περιοδικό «Rolling Stone» όταν ρωτήθηκε για το «φαινόμενο Τραμπ». «Οι ιδέες που κουβαλάει, ο εθνικισμός των λευκών και όλη η επιχειρηματολογία της Δεξιάς, είναι επικίνδυνες και ξαφνικά βγαίνουν στο προσκήνιο. Και το κακό με όλα αυτά τα “τζίνια” είναι πως όταν βγουν από το λυχνάρι είναι δύσκολο να τα ξαναβάλεις μέσα» σημείωσε.

Χόλιγουντ κατά Τραμπ
XOLYWOOD

Σε βίντεο που ήδη κυκλοφορεί ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Μαρκ Ράφαλο, η Τζούλιαν Μουρ και ο Στάνλεϊ Τούτσι ζητούν από τους Αμερικανούς πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου, αλλά να προσέξουν ποιον θα ψηφίσουν. Στο συγκεκριμένο βίντεο αρνούνται μέχρι και να προφέρουν το όνομα του Τραμπ, τονίζοντας ότι «πρόκειται για την πιο σημαντική μέρα για όλους». Μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί χαρακτηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ δειλό, ρατσιστή και υβριστή, ενώ προειδοποιούν ότι αν εκλεγεί θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Επιστήμονες κατά Τραμπ
EPISTIMONES

Ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον Ντ. Τραμπ για να καταγγείλουν το σχέδιό του για «Parexit» –έξοδο των ΗΠΑ από την ιστορική συμφωνία για το κλίμα που υπογράφηκε από τους εκπροσώπους 195 κρατών τον Δεκέμβριο του 2015– υπέγραψαν 375 επιστήμονες. Προειδοποιούν ότι οι επιπτώσεις για την κλιματική αλλαγή και για την εικόνα των ΗΠΑ θα ήταν ανυπολόγιστα καταστροφικές. Ανάμεσά τους ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, όπως και ο βραβευμένος με Νόμπελ Στίβεν Τσου, ο οποίος διατέλεσε υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Το συνάχι του Τραμπ
DEBATE

Έχασε κατά κράτος στο πρώτο ντιμπέιτ με τη Χίλαρι Κλίντον ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε μια απορία αναπάντητη: Είχε ή δεν είχε συνάχι; Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία των ΗΠΑ ρουφούσε συνεχώς τη μύτη του, με αποτέλεσμα να κάνει θραύση το hashtag #Trumpsniffle (το συνάχι του Τραμπ). Στην ίδια γραμμή ήταν «η ιγμορίτιδα του Ντόναλντ» (@TrumpsSinuses) και το «ρουθούνισμα του Τραμπ» (@TrumpSniff). Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ήταν κρυωμένος και παραπονέθηκε ότι το μικρόφωνό του ήταν ελαττωματικό, ενώ αστειεύτηκε ότι πιθανόν κατέγραφε ακόμα και την παραμικρή του αναπνοή.