Η Κλίντον κερδίζει τον Τραμπ, ο Ασάνζ απειλεί την Κλίντον - Free Sunday
Η Κλίντον κερδίζει τον Τραμπ, ο Ασάνζ απειλεί την Κλίντον

Η Κλίντον κερδίζει τον Τραμπ, ο Ασάνζ απειλεί την Κλίντον

Διαφορά πέντε μονάδες και έξι μονάδων αντίστοιχα έχει από τον υποψήφιο των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, η υποψήφια των  Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, σε δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν πέντε βδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και μία μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ τους.

Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με ποσοστό 47% έναντι 42% ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον παίρνει 7%, και η υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν, 2%.

Το προβάδισμα της Κλίντον φαίνεται να προέρχεται από τις προτιμήσεις των αντρών, την επιλογή των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και τη διείσδυσή της στους λευκούς που δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ομάδες που αποτελούσαν παλαιότερα, τον πυρήνα των υποστηρικτών του Τραμπ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του CNN, δείχνουν επίσης, ότι τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών απαλλαγών του Τραμπ.

Όμως, την ίδια ώρα, η πρώτη γυναίκα που βρίσκεται τόσο κοντά στο Λευκό Οίκο, πρέπει να αντιμετωπίσει τις αποκαλύψεις που απειλεί να κάνει για αυτήν, ο ιδρυτής των wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος διαβεβαιώνει μεν ότι με όσα θα αποκαλύψει μέχρι τις εκλογές, δεν παίρνει το μέρος του Τραμπ.