HΠΑ: Προεκλογική συζήτηση γύρω από το κρεβάτι του Τραμπ - Free Sunday
HΠΑ: Προεκλογική συζήτηση γύρω από το κρεβάτι του Τραμπ

HΠΑ: Προεκλογική συζήτηση γύρω από το κρεβάτι του Τραμπ

Σοβαρό πλήγμα στις φιλοδοξίες του Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τις γυναίκες καθώς μετά την ηχογραφημένη συζήτηση για το ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μία παντρεμένη ηθοποιό για να έχει ερωτική επαφή μαζί της, οι New York Times παρουσιάζουν δύο άλλες γυναίκες που καταγγέλλουν ότι παρενοχλήθηκαν στο παρελθόν από τον μεγιστάνα υποψήφιο των ρεπουμπλικάνων.

Πρόκειται για την Τζέσικα Λιντς (φωτογραφία) που υποστηρίζει ότι τη δεκαετία του 1980, παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Τραμπ στην πρώτη θέση αεροσκάφους σε πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη, και την Ρέιτσελ Κρουκς, που λέει ότι το 2005 όταν εργαζόταν για εταιρεία ακινήτων σε κτίριο ιδιοκτησίας του Τραμπ στο Μανχάταν, ο υποψήφιος “τη φίλησε στο στόμα” μπροστά σε ασανσέρ.

Ο ίδιος ο τραμπ τηλεφώνησε έξαλλος στην εφημερίδα, ενώ οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας του Τράμπ χαρακτήρισαν τις καταγγελίες ως «προϊόν φαντασίας» για τις οποίες ο Τραμπ θα υποβάλει μήνυση κατά της εφημερίδας.

«Είναι επικίνδυνο για μια τέτοια εφημερίδα να παρουσιάζει μία τέτοια ιστορία στοχεύοντας να πλήξει το χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ.

Ο ίδιος ο Τραμπ στη δεύτερη προεκλογική τηλεοπτική αντιπαράθεση με την Χίλαρι Κλίντον είχε πει ότι  δεν έχει εκδηλώσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά, αλλά η εφημερίδα γράφει ότι ακριβώς αυτός ο ισχυρισμός του Τραμπ,  είχε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της μιας από τις δύο γυναίκες να μιλήσει για την περιπέτειά της.

«Οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι ο ίδιος είπε ψέματα δημοσίως κι ότι η απεχθής συμπεριφορά που περιέγραφε στο βίντεο, δεν είναι μόνο λόγια», δήλωσε εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.