Άσαντ: Ο εμφύλιος στη Συρία είναι πόλεμος Ρωσίας- Δύσης - Free Sunday
Άσαντ: Ο εμφύλιος στη Συρία είναι πόλεμος Ρωσίας- Δύσης

Άσαντ: Ο εμφύλιος στη Συρία είναι πόλεμος Ρωσίας- Δύσης

Τρομοκράτες χαρακτηρίζει τους αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη του στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. 

«Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την εκκαθάριση της περιοχής του Χαλεπίου και να ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στη Τουρκία, να γυρίσουν από όπου έχουν έρθει, ή να τους σκοτώσουμε», είπε ο Άσαντ, ο οποίος είπε ότι η κατάληψη της πόλης από τη στρατιωτική και στρατηγική σκοπιά, δεν θα σημάνει την απομόνωση του Μετώπου Αλ Νόσρα, αλλά «θα αποτελέσει αφετηρία για να απελευθερωθούν άλλες πόλεις από τους τρομοκράτες». Αυτή είναι η σημασία του Χαλεπιού", είπε ο κ.Άσσαντ.

Ο Σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε τη δράση της Τουρκίας στη Συρία εισβολή, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και προσέθεσε ότι ο εμφύλιος στην χώρα του είναι πλέον πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία που υπέγραψαν ΗΠΑ και Ρωσία τον Σεπτέμβριο κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της, επειδή οι συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν το Χαλέπι, κάνοντας λόγο για παραβιάσεις της συμφωνίας από τις αντικυβερνητικές ένοπλες ομάδες που κατέστησαν την κατάπαυση των εχθροπραξιών αδύνατη.