Τρυπήθηκε ο πάτος; - Free Sunday
Τρυπήθηκε ο πάτος;

Τρυπήθηκε ο πάτος;

Απτόητος ο Τραμπ έπεσε ακόμη πιο χαμηλά με την υπόσχεση πως αν κερδίσει τις εκλογές θα στείλει στη φυλακή τη Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κέρδισε η Χίλαρι αλλά όχι σαρωτικά, με ποσοστό γύρω στο 57%. Πολλά θα κριθούν στο τρίτο ντιμπέιτ, που θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας, σε ένα περιβάλλον πολύ πιο οικείο στον Ντόναλντ Τραμπ και με συντονιστή δημοσιογράφο του Fox News.

Ο σεξισμός των άλλων

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα για τις χυδαιότητες που είπε το 2005 σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τώρα προκαλώντας σάλο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία των ΗΠΑ επιτέθηκε στον Μπιλ Κλίντον, σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, κατηγορώντας τον για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ «κακοποιούσε γυναίκες», σε αντίθεση με τον ίδιο, που απλώς είπε μια κουβέντα παραπάνω. Και για να δώσει έμφαση έφτασε στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις με τέσσερις γυναίκες οι οποίες έχουν κατηγορήσει τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Η συνάντηση, πάντως, της συζύγου του, Μελάνια Τραμπ, με τον Μπιλ Κλίντον στο στούντιο του ντιμπέιτ ήταν η φωτογραφία της βραδιάς.

Παράπλευρη απώλεια

Θύμα της προεκλογικής σύγκρουσης Τραμπ-Κλίντον ο παρουσιαστής της εκπομπής του NBC «Today» Μπίλι Μπους, ανιψιός του πρώην Προέδρου Τζορτζ Μπους, μετά την αποκάλυψη της συμμετοχής του στη συνομιλία με τον Τραμπ το 2005. Το κανάλι τον έθεσε σε επ’ αόριστον διαθεσιμότητα με την εξής εξήγηση: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη γλώσσα και τη συμπεριφορά του Μπίλι στο βίντεο». Τι έκανε ακριβώς; Εκεί που ο Τραμπ κόμπαζε για φιλιά, τολμηρά αγγίγματα και επιθετική συμπεριφορά στην προσπάθειά του να κάνει σεξ με γυναίκες, ο Μπίλι Μπους διασκέδαζε χασκογελώντας, ενώ ενθάρρυνε μια ηθοποιό να αγκαλιάσει τον Τραμπ. Απλά, το γέλιο τού βγαίνει ξινό.

Με δύναμη από τον Ντε Νίρο

«Είναι τόσο ηλίθιος, είναι αλήτης, είναι σκύλος, είναι γουρούνι». Τα δίνει όλα ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Σε ένα βίντεο που ήδη έχουν δει εκατομμύρια θαυμαστές του ξεσπάει: «Νομίζει ότι μπορεί να παίξει με την κοινωνία, δεν πληρώνει τους φόρους του, είναι μια εθνική καταστροφή, είναι η εθνική μας ντροπή!». Δηλώνει ότι τον εξοργίζει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει σε αυτό τον «άχρηστο» να φτάσει στο σημείο που έχει φτάσει και καταλήγει: «Ε, λοιπόν, θα ήθελα να του ρίξω μια μπουνιά στα μούτρα».

Τα τιτιβίσματα του ντιμπέιτ

Ρεκόρ μηνυμάτων στο Twitter! Η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές προκάλεσε περισσότερα από 17 εκατομμύρια tweets, τον μεγαλύτερο αριθμό μηνυμάτων στην ιστορία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Το Twitter ανέφερε ότι το θέμα της μεταχείρισης των γυναικών από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ ήταν αυτό που κυριάρχησε στις online συνομιλίες. Η Κλίντον έφυγε από την τηλεμαχία έχοντας αποκτήσει 25.000 νέους ακόλουθους στο Twitter, ενώ ο Τραμπ κέρδισε 16.000.

Frankentrump

Με αυτό το πρωτοσέλιδο σχολίασε την εμφάνιση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στο ντιμπέιτ με τη Χίλαρι Κλίντον η γαλλική εφημερίδα «Libération», σημειώνοντας ότι σε λιγότερο από έναν μήνα οι Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες και ο Τραμπ συνεχίζει απτόητος τις επιθέσεις του, με τις προκλητικές δηλώσεις του να τρομάζουν τον κόσμο. Ποιος ξέρει αν έχει οποιαδήποτε επιρροή στις ΗΠΑ ένα πρωτοσέλιδο γαλλικής εφημερίδας. Το βέβαιο είναι ότι η δημοσιογραφία στην Αμερική ζει μέρες δόξας, καθώς αρκετά ΜΜΕ σπάνε τα ταμπού της politically correct ουδετερότητας και δίνουν μάχη εναντίον του σκοταδισμού που απειλεί να φέρει ο Ντόναλντ Τραμπ.