Ανταλλάξτε το Note 7 σας στο... αεροδρόμιο! - Free Sunday
Ανταλλάξτε το Note 7 σας στο... αεροδρόμιο!

Ανταλλάξτε το Note 7 σας στο... αεροδρόμιο!

Ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι ανοίγει ειδικά περίπτερα μέσα σε αεροδρόμια, ανά τον κόσμο, προκειμένου να επιτρέπει στους κατόχους του κινητού τηλεφώνου Note 7 να τα ανταλλάσσουν με κάποια άλλη συσκευή ή να παίρνουν επιστροφή χρημάτων, πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους. 

kiosks_note_7

Η κίνηση έρχεται μετά από πληθώρα αναφορών ότι το συγκεκριμένο μοντέλο smartphone είχε παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα με την μπαταρία, όπου σε πολλές περιπτώσεις είχε προκληθεί φωτιά ή πυκνός καπνός αναδυόταν από τη συσκευή και την απόφαση για ανάκληση όλων των συσκευών αυτών. 

Οι θάλαμοι θα ανοίξουν σε πληθώρα αεροδρομίων ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας, μετά την απαγόρευση που εξέδωσαν πολλές αεροπορικές εταιρείες, εξαιτίας ανησυχιών για την εκδήλωση επικίνδυνου περιστατικού εν ώρα πτήσης. Στην Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία έχει απαγορευτεί η επιβίβαση στα αεροπλάνα των κατόχων του Galaxy Note 7, βάσει των κανόνων που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές αεροπορίας αυτών των χωρών. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Samsung θα στήσει τους ειδικούς θαλάμους, οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι πριν από τα σημεία ελέγχου των επιβατών. Εκεί οι κάτοχοι των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων θα έχουν δύο επιλογές, είτε να πάρουν τα χρήματα πίσω από την αγορά της συσκευής είτε να ανταλλάξουν το Galaxy Note 7 με κάποιο άλλο smartphone της εταιρείας. 

Στην ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι πρόκειται να τοποθετηθούν σύντομα περισσότεροι θάλαμοι και σε άλλα αεροδρόμια ανά τον κόσμο.