Από το χαρτί στο δίκτυο: Ο Independent παρουσιάζει κέρδη - Free Sunday
Από το χαρτί στο δίκτυο: Ο Independent παρουσιάζει κέρδη

Από το χαρτί στο δίκτυο: Ο Independent παρουσιάζει κέρδη

«Μετά το πέρασμά μας σε αποκλειστικά ψηφιακή μορφή, τον Μάρτιο του 2016, ο Independent έγινε κερδοφόρος για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια» ανακοίνωσε ο όμιλος. 

Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι αυξήθηκαν τα έσοδά της κατά 75% μέσα σε έναν χρόνο, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 45% των διαφημίσεων.

Σήμερα η εφημερίδα απασχολεί περισσότερους από 100 δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο και τον περασμένο Αύγουστο είχε 74,3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες παγκοσμίως, αύξησε δηλαδή το αναγνωστικό κοινό της κατά 18% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο.

«Αυτή η ιστορική επιστροφή στην κερδοφορία καταδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρονική μορφή» της εφημερίδας, τόνισε ο πρόεδρος της, Τζάστιν Μπάιαμ Σο.

Ο Independent κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1986 και στο απόγειό του, το 1989, πωλούσε 420.000 φύλλα ημερησίως. Όμως τα τελευταία χρόνια η κυκλοφορία της είχε μειωθεί πολύ, γύρω στα 40.000 φύλλα, πολύ μακριά από τις πωλήσεις όλων των άλλων μεγάλων εφημερίδων της Βρετανίας.