«Φαινόμενο Τραμπ»: Ούτε η Ελλάδα γλύτωσε από τις προσβολές του! - Free Sunday
«Φαινόμενο Τραμπ»: Ούτε η Ελλάδα γλύτωσε από τις προσβολές του!

«Φαινόμενο Τραμπ»: Ούτε η Ελλάδα γλύτωσε από τις προσβολές του!

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ έχει απευθύνει απίστευτες κατηγορίες εναντίον προσώπων, αλλά και ολόκληρων χωρών, όπως, π.χ. το Μεξικό για το οποίο είπε ότι «φέρνουν ναρκωτικά, φέρνουν το έγκλημα και είναι βιαστές». Πολλές είναι και οι Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δεχθεί τις προσβολές του υποψηφίου προέδρου.

Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη μετανάστευση από τη Γαλλία, μία χώρα που όπως είπε έχει συμβιβαστεί με την τρομοκρατία. Στο στόχαστρό του βρέθηκε και η Γερμανία για την οποία έχει πει ότι αφήνει να εξελίσσονται επιθέσεις στους πολίτες της γιατί επέτρεψε την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη χώρα. Για το θέμα των μεταναστών επιτέθηκε και στη Βρετανία για την οποία είπε ότι προσπαθεί να μεταμφιέσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τους μετανάστες. «Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και είναι λυπηρό» είπε για την Βρετανία.

Για να μιλήσει για το πρόβλημα του αμερικανικού χρέους, εκτόξευσε τις προσβολές του και για την Ελλάδα. «Στα  24 τρισ. βρισκόμαστε σε ένα σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή και θα βρεθούμε σύντομα σε αυτό το σημείο. Αυτό θα συμβεί όταν θα γίνουμε Ελλάδα, μία χώρα η οποία δεν έχει σωτηρία» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος.

Στις προσβολές του περιλαμβάνονται και δεκάδες μουσουλμανικές χώρες, από το Μαρόκο, μέχρι την Αίγυπτο, την Τουρκία, την υποσαχάρια Αφρική, όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, σχεδόν όλες τις χώρες της Ασίας και την Αυστραλία, όπως απέδειξαν οι New York Times, που συγκέντρωσαν όλες τις προσβολές που ο Τραμπ έχει εκτοξεύσει κατά χωρών, συχνά συμμαχικών των ΗΠΑ.

Σημαντικές είναι οι προσβολές που έχει εκτοξεύσει και κατά της ίδιας του της χώρας, συμβάλλοντας αποφασιστικά σε ένα ιδιαίτερα διχαστικό προεκλογικό κλίμα. «Η χώρα μας είναι ένας τόπος εγκλήματος και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να χειροτερέψει. Η χώρα μας έχει γίνει ένας σκουπιδότοπος για τον κόσμο. Θα το σταματήσω και γρήγορα» είπε για τις ΗΠΑ.