Ο Ερντογάν συνέλαβε τους 2 αρχηγούς και 10 βουλευτές του κόμματος των Κούρδων - Free Sunday
Ο Ερντογάν συνέλαβε τους 2 αρχηγούς και 10 βουλευτές του κόμματος των Κούρδων

Ο Ερντογάν συνέλαβε τους 2 αρχηγούς και 10 βουλευτές του κόμματος των Κούρδων

Ένας νεκρός και περισσότεροι από 30 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη που έγινε νωρίς σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, αν και ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγκ έκανε λόγο για «νεκρούς»  πολίτες και αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η έκρηξη έγινε λίγες ώρες μετά από τη σύλληψη των 2 συναρχηγών και 9 ακόμη βουλευτών  του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου είχαν οδηγηθεί οι συλληφθέντες.

Το γραφείο του κυβερνήτη στο Ντιγιάρμπακιρ ανακοίνωσε ότι η έκρηξη έγινε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μέλος του PKK.

Το πρωί της Παρασκευής, ο βουλευτής Ιμάμ Τασκιέρ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι κρατείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουκικής αστυνομίας, ανεβάζοτας σε 12 τους βουλευτές του HDP που έχουν συλληφθεί αφού αρνήθηκαν να καταθέσουν για «εγκλήματα που συνδέονται με τρομοκρατική προπαγάνδα».

Νωρίτερα η οργάνωση Turkey Blocks, η οποία παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου στην Τουρκία, είχε ανακοινώσει ότι λίγο μετά την έκρηξη, η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp αποκλείστηκε αλλά στη συνέχεια αποκαταστάθηκε.