Ερντογάν: Δεν αλλάζω γραμμή, ας πιέζει η Ε.Ε. - Free Sunday
Ερντογάν: Δεν αλλάζω γραμμή, ας πιέζει η Ε.Ε.

Ερντογάν: Δεν αλλάζω γραμμή, ας πιέζει η Ε.Ε.

«Αδιαφορώ αν με αποκαλούν δικτάτορα ή κάπως αλλιώς. Μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως με αποκαλούν οι πολίτες μου» είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε προς τιμήν του σε Πανεπιστήμιο στη Κωνσταντινούπολη.

«Η Δύση δεν πρέπει να ελπίζει πως θα "επαναφέρει στις γραμμές της" την Τουρκία με τέτοιου είδους πίεση με εφημερίδες, γελοιογραφίες, αποκαλώντας με δικτάτορα κ.ο.κ, περιμένοντας ότι θα κάνουμε ένα βήμα πίσω. Δεν πρέπει να το περιμένουν αυτό. Αυτές τις πρακτικές τις γνωρίζουμε πολύ καλά» συνέχισε στην ομιλία του ο Ερντογάν.

«Μετά από γεγονότα που ζήσαμε τα περασμένα τρία χρόνια η Τουρκία έχει αλλάξει τον τρόπο θεώρησης των γεγονότων και τώρα η χώρα δημιουργεί το δικό της μονοπάτι» είπε και συμπλήρωσε πως πλέον κριτήριο της Αγκύρας είναι να κάνει «ό,τι χρειάζεται για το μέλλον της χώρας και του έθνους».

«Έχω έρθει να υπηρετήσω τους ανθρώπους μου και όχι να τους εξουσιάσω» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Παράλληλα, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρώπη πως «υποστηρίζει την τρομοκρατία» μέσα από την «στήριξη» που παρέχει στο ΡΚΚ.

«Συνολικά, η Ευρώπη βοηθά την τρομοκρατία. Παρά το γεγονός πως έχει κηρύξει τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ, είναι ξεκάθαρο… Βλέπουμε πως το ΡΚΚ μπορεί να δρα τόσο ελεύθερα στην Ευρώπη», σημειώνοντας πως έχει παραδώσει στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκέλα Μέρκελ, περισσότερους από 4.000 φακέλους υπόπτων για τρομοκρατία, χωρίς εκείνη να έχει κάνει κάτι.