Celebrities κατά Trump - Free Sunday
Celebrities κατά Trump

Celebrities κατά Trump

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις των ΗΠΑ κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, καθώς οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της επιθετικής προεκλογικής ρητορικής του, για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους κι άλλες κοινωνικές ομάδες και μειονότητες.

Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, κατευθυνόμενοι προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν, με κεντρικό σύνθημα: “Δεν είναι ο πρόεδρος μου.” Ανάμεσα τους και η Lady Gaga. Οι περισσότεροι celebrities πήραν θέση εναντίον της εκλογής Τραμπ από τους λογαριασμούς τους στα social media. 

Ιδού τι έγραψαν: 

Κέιτι Πέρι

"Μην στέκεστε ακίνητοι. Μην δακρύζετε. Κινηθείτε. Δεν είμαστε έθνος που θα επιστρέψει στο μίσος να μας οδηγήσει". 

JK Rowling

"Παραμένουμε ενωμένοι. Συμπαραστεκόμαστε στους ευπαθείς. Δεν επιτρέπουμε στις ομιλίες που κηρύσσουν μίσος να γίνουν κάτι συνηθισμένο. Κρατάμε γερά". 

Lady Gaga

"Σε ένα δωμάτιο γεμάτο ελπίδα, θα ακουστούμε. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Υπερασπίσου την καλοσύνη, την ισότητα, την αγάπη".

Κρις Έβανς

"Νύχτα ντροπής για την Αμερική. Επιτρέψαμε σε ένα κήρυκα του μίσους να οδηγήσει το σπουδαίο έθνος μας. Επιτρέψαμε σε έναν νταή να γίνει ο ηγέτης μας. Είμαι συντετριμμένος". 

Λίλι Άλεν

"Ήρθε η στιγμή που ο Καναδάς πρέπει να σκεφτεί να σηκώσει ένα τοίχος". 

Τζέσικα Σαστέιν

"Το θετικό στοιχείο είναι πως πλέον δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε άλλο πως δεν είμαστε ρατσιστές και σεξιστές. Η ερώτηση: και τώρα τι κάνουμε;".

Cher

"Ρώτησε τον εαυτό σου: έκανες ότι μπορούσες; Είναι ένα καλό μάθημα. Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα. Πρέπει, κοιτάξτε τι έπαθε η Μεγ. Βρετανία (Brexit) σε μια νύχτα". 

Μάντι Μουρ

"Δεν μπορώ να συνέλθω. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτή την εξέλιξη. Προσπαθώ να παραμείνω αισιόδοξη".