Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε πολλές αμερικανικές πόλεις - Free Sunday
Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε πολλές αμερικανικές πόλεις

Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε πολλές αμερικανικές πόλεις

Με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, πολίτες που διαμαρτύρονται κατά της επιθετικής προεκλογικής ρητορικής του, για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους κι άλλες κοινωνικές ομάδες και μειονότητες.
Στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, χιλιάδες διαδηλωτών πορεύθηκαν προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν σε με κεντρικό σύνθημα: “Δεν είναι ο πρόεδρος μου.”
Στο κέντρο του Σικάγο, περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα “Όχι στον Τραμπ!” “Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ.”
Η αστυνομία στο Σικάγο είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών αλλά συλλήψεις δεν αναφέρθηκαν.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στη Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον, το Όστιν του Τέξας το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όουκλαντ στην Καλιφόρνια.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών στο Οουκλαντ, για να διαλύσει διαδηλωτές που πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας και έσπασαν τα παράθυρα ενός καταστήματος πώλησης φαρμάκων.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την προεκλογική εξαγγελία του Τραμπ ότι θα απαγορεύσει την είσοδο παράνομων μεταναστών από το Μεξικό στις ΗΠΑ.ς 
Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα σχολιασμού των διαδηλώσεων.