«Μπαλάκι του τέννις» η πρόταση του Τραμπ για απαγόρευση των Μουσουλμάνων - Free Sunday
«Μπαλάκι του τέννις» η πρόταση του Τραμπ για απαγόρευση των Μουσουλμάνων

«Μπαλάκι του τέννις» η πρόταση του Τραμπ για απαγόρευση των Μουσουλμάνων

Αφαιρέθηκε και ξανά-εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Ντόναλντ Τραμπ η πρότασή του για απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στο αμερικανικό έδαφος.

Η αμφιλεγόμενη αυτή πρόταση, την οποία είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, είχε αποσυρθεί από την ιστοσελίδα του, μετά την εκλογική του νίκη, κάτι που ανέδειξαν πολλοί δημοσιογράφοι.

Η επίσημη εξήγηση που δόθηκε από το επιτελείο του είναι ότι «εξαφανίστηκε» λόγω τεχνικών προβλημάτων. «Το πρόβλημα βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης και θα ρυθμιστεί σύντομα», ανέφερε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Σε ανακοίνωσή του τον Δεκέμβριο του 2015 ο τότε Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είχε «ζητήσει να σταματήσει εντελώς η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, μέχρις ότου οι (Αμερικανοί) βουλευτές κατανοήσουν τι συμβαίνει».

Επίσης, είχε κάνει λόγο για «φριχτές επιθέσεις από ανθρώπους που δεν πιστεύουν παρά στην τζιχάντ και δεν τρέφουν κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή» και για «το μίσος» πολλών μουσουλμάνων προς τους Αμερικανούς.

Έκτοτε δεν είχε αναφερθεί ξανά στην πρόταση αυτή, αν και είχε παραμείνει στον ιστότοπό του.