Αποκάλυψη WikiLeaks: Ο Μπιλ Κλίντον είχε «προβλέψει» νίκη του Τραμπ - Free Sunday
Αποκάλυψη WikiLeaks: Ο Μπιλ Κλίντον είχε «προβλέψει» νίκη του Τραμπ

Αποκάλυψη WikiLeaks: Ο Μπιλ Κλίντον είχε «προβλέψει» νίκη του Τραμπ

Σύμφωνα με e-mail που δημοσιοποίησαν τα WikiLeaks, ο δημοσιογράφος των New York Times, Πάτρικ Χίλι είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους της καμπάνιας της Κλίντον να σχολιάσουν κάποια στοιχεία που είχαν προκύψει από πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο ο Τραμπ να είναι αντίπαλός της για τον Λευκό Οίκο.

Ο Χίλι γράφει ότι «μας λένε ότι ο πρόεδρος (Μπιλ) Κλίντον και η υπουργός (Χίλαρι) Κλίντον, αλλά και άλλα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, νομίζουν ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματική απειλή σε κρίσιμες Πολιτείες που ο πρόεδρος Ομπάμα είχε κερδίσει το 2008 και το 2012 -όπως η Βιρτζίνια και το Οχάιο- και θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνος στην Φλόριντα, την Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν».

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ κέρδισε τη Φλόριντα, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν, και ήρθε πρώτος στο Μίσιγκαν.

Επίσης, ο δημοσιογράφος τόνισε ότι «ο πρόεδρος Κλίντον (όπως και η υπουργός Κλίντον και άλλοι Δημοκρατικοί) πιστεύει ότι ο Τραμπ θα είναι εξαιρετικός αντίπαλος στις εκλογές και ότι το Κόμμα βρίσκεται σε κατάσταση άρνησης αν απορρίψει τον Τραμπ ως αστείο που θα χάσει εύκολα το Νοέμβριο. Ο πρόεδρος Κλίντον, και άλλοι, θεωρεί ότι ο Τραμπ έχει πιάσει το σφυγμό του εκλογικού σώματος και ότι μόνο μια καμπάνια με ισχυρή χρηματοδότηση που θα τον παρουσιάζει ως επικίνδυνο και φανατικό θα κερδίσει μια πολύ κλειστή εκλογική αναμέτρηση το Νοέμβριο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση που έλαβε ο Χίλι έλεγε ότι η καμπάνια της Κλίντον αποδέχεται το χαρακτηρισμό του Τραμπ ως «εξαιρετικού αντιπάλου», ωστόσο, ζήτησε από τον δημοσιογράφο να μην αναφερθεί σε συγκεκριμένες Πολιτείες.