«Βιβλική καταστροφή» κόστους 2 δσ. αλλά μόνο δύο νεκροί από τα 7,8 ρίχτερ στη Ν.Ζηλανδία - Free Sunday
«Βιβλική καταστροφή» κόστους 2 δσ. αλλά μόνο δύο νεκροί από τα 7,8 ρίχτερ στη Ν.Ζηλανδία

«Βιβλική καταστροφή» κόστους 2 δσ. αλλά μόνο δύο νεκροί από τα 7,8 ρίχτερ στη Ν.Ζηλανδία

«Βιβλική»  χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι, την καταστροφή στην τουριστική πόλη Καϊκούρα, στην βορειοανατολική Νότια Νήσο, την πλησιέστερη στο επίκεντρο του σεισμού των 7,8 βαθμών Ρίχτερ που έπληξε την χώρα του. πόλη.

Ο κ.Κι υπολόγισε το κόστος των ζημιών σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ νέοι ισχυροί μετασεισμοί πλήττουν την περιοχή με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 6,5 Ρίχτερ.

Από τον σεισμό δύο άτομα έχασαν την ζωή του, έγιναν μεγάλες ζημιές σε δρόμους και στις υποδομές, διεκόπη το ηλεκτρικό και τηλεφωνικό δίκτυο αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, για το οποίο είχε εκδοθεί προειδοποίηση νωρίτερα.

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους και οι τοπικές αρχές προσπαθούν ν' αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και νερού, αλλά και τα δίκτυα επικοινωνιών και οδικής πρόσβασης προς την Καϊκούρα που έχει αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις που έγιναν, μετά τη δόνηση, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Η πόλη αποτελεί δημοφιλή τουριστική περιοχή για την ακτογραμμή της, αλλά και για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των φαλαινών.