Το Λος Άντζελες είπε «όχι» στη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ - Free Sunday
Το Λος Άντζελες είπε «όχι» στη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

Το Λος Άντζελες είπε «όχι» στη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

Ο αρχηγός της αστυνομίας του L.A., Τσάρλι Μπεκ, μιλώντας στο CBS, ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τη στάση που είχαμε ως τώρα. […] Δεν προχωρούμε σε προσαγωγές ή συλλήψεις βασισμένοι αποκλειστικά στο στάτους, είτε αυτό είναι το μεταναστευτικό στάτους ή κάποιο άλλο».

Τόνισε, δε, ότι «αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση γίνει πιο επιθετική στο ζήτημα των απελάσεων, τότε θα πρέπει να το κάνει μόνη της»! Παράλληλα, μιλώντας στους Los Angeles Times, υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε δραστηριότητες επιβολής του νόμου βασισμένοι μόνο στο μεταναστευτικό στάτους κάποιου. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας σε προσπάθειες απελάσεων. Δεν είναι η δουλειά μας, ούτε θα την κάνουμε δουλειά μας».

Σημειώνεται ότι η αστυνομία του Λος Άντζελες από το 1979 εφαρμόζει εντολή που απαγορεύει στους αστυνομικούς να ελέγχουν κάποιον μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν αν βρίσκεται στη χώρα νόμιμα ή παράνομα, ενώ πρόσφατα δεν στέλνει στις υπηρεσίες μετανάστευσης συλληφθέντες για χαμηλού επιπέδου αδικήματα.