«Δημοκρατική επανάσταση» για τη Γαλλία επαγγέλλεται ο Μακρόν - Free Sunday
«Δημοκρατική επανάσταση» για τη Γαλλία επαγγέλλεται ο Μακρόν

«Δημοκρατική επανάσταση» για τη Γαλλία επαγγέλλεται ο Μακρόν

«Η χώρα μας δεν απέτυχε και το γνωρίζει, το αισθάνεται και εκεί γεννιέται το διαζύγιο ανάμεσα σε κυβερνώμενους και κυβερνώντες. Η Γαλλία είναι παγιδευμένη από τους κορπορατισμούς και δεν βρίσκεται πλέον στο ύψος των υποσχέσεών της. Δεν μπορούμε να προτείνουμε απλώς την επιδιόρθωση ή την αναπροσαρμογή του μοντέλου μας, το πολιτικό μας σύστημα είναι παγιδευμένο, δεν κατηγορώ κανέναν, δεν μιλώ για αιρετούς, αλλά οι πολιτικοί μηχανισμοί παραλύουν την ικανότητά μας να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, είδα από μέσα την κενότητα του πολιτικού μας συστήματος. Aυτό ενισχύει την αποφασιστικότητά μου. Αυτό το σύστημα το αρνούμαι... πιστεύω σε αυτήν την δημοκρατική επανάσταση, αυτήν που ετοιμάσαμε εδώ και μήνες με το "Εμπρός"»,

Με αυτην την ομιλία ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σε ομλία του στο Παρίσι την υποψηφιότητα του για την προεδρία της γαλλικής δημοκρατίας.

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας με σύνθημα την ελπίδα και στόχο την έξοδο από το (πολιτικό) στάτους κβο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων μίας νέας εποχής», είπε.