Τσαβούσογλου: Να εκδοθούν άμεσα στην Τουρκία και οι 8 στρατιωτικοί - Free Sunday
Τσαβούσογλου: Να εκδοθούν άμεσα στην Τουρκία και οι 8 στρατιωτικοί

Τσαβούσογλου: Να εκδοθούν άμεσα στην Τουρκία και οι 8 στρατιωτικοί

Την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν τον Ιούλιο στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

«Η επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, μιλώντας στο TRT, όπως μεταδίδει το Reuters, προσθέτοντας ότι όλοι τους είναι πραξικοπηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών που συνεδρίασε τη Δευτέρα αποφάσισε τη μη έκδοση των τριών από τους Τούρκους αξιωματικούς, ενώ το Συμβούλιο Εφετών που συνεδρίασε την επόμενη μέρα με διαφορετική σύνθεση αποφάσισε να εκδοθούν οι άλλοι τρεις για δικαστούν στη χώρα τους για τα αδικήματα που κατηγορούνται, ενώ θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη για τους εναπομείναντες 2 αξιωματικούς.

Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας εφετών άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Δευτέρας, για τη μη έκδοση των τριών, ενώ έφεση αναμένεται να ασκήσουν οι τρεις για τους οποίους αποφασίστηκε η εκδοσή τους. Συνεπώς το ζήτημα παραπέμπεται για οριστική λύση στον Άρειο Πάγο ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει εντός οκτώ ημερών.