Απίστευτη δήλωση Τούρκου ΥΠΕΘΑ: Για την τρομοκρατία φταίνε Κούρδοι και... ΗΠΑ - Free Sunday
Απίστευτη δήλωση Τούρκου ΥΠΕΘΑ: Για την τρομοκρατία φταίνε Κούρδοι και... ΗΠΑ

Απίστευτη δήλωση Τούρκου ΥΠΕΘΑ: Για την τρομοκρατία φταίνε Κούρδοι και... ΗΠΑ

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ο κ. Ισίκ εξήγησε ότι η Ουάσινγκτον εξοπλίζει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί εχθρική δύναμη, όμως πρόσθεσε ότι θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτό γίνεται επίτηδες για να προκαλέσει την τρομοκρατία στην Τουρκία.

Η Άγκυρα θεωρεί τις YPG παρακλάδι του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη ή έχει κατηγορηθεί για σειρά αιματηρών επιθέσεων στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό, με πιο πρόσφατη τη βομβιστική επίθεση της Πέμπτης στη Σμύρνη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Ο κ. Ισίκ επεσήμανε εξάλλου ότι οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες εμπλέκονται σε αντάρτικο πόλεων με το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης καθυστερεί προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Οι Σύροι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), με την υποστήριξη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, αρμάτων μάχης και αεροσκαφών, πολιορκούν την Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ι.Κ., επί εβδομάδες, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή που βρίσκεται στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας.