Μαντόνα κατά Τραμπ (video) - Free Sunday
Μαντόνα κατά Τραμπ (video)

Μαντόνα κατά Τραμπ (video)

Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους των μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και σε πολλές ασιατικές πρωτεύουσες, για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. 

Οι γυναίκες γέμισαν τους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων στον κόσμο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά του νέου Αμερικανού προέδρου, έχοντας το Χόλιγουντ στο πλευρό τους. Μεταξύ αυτών, η Σαρλίζ Θερόν, η Ντρου Μπάριμορ, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Σερ, η Μαντόνα, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Εμα Γουάτσον και άλλες διάσημες σταρ.

Την ίδια ώρα, αρκετά μεγάλες πορείες έλαβαν επίσης χώρα στη Βοστόνη, το Ντένβερ, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους διαδηλωτές στην πορεία γυναικών κατά του Τραμπ, με τη Μαντόνα να ανεβαίνει στη σκηνή.

«Είστε έτοιμοι να ταρακουνήσετε τον κόσμο; Καλώς ήρθατε στην επανάσταση της αγάπης. Της ανταρσίας. Για την άρνησή μας ως γυναίκες να δεχτούμε αυτή τη νέα εποχή τυραννίας, όπου βρίσκονται σε κίνδυνο όχι μόνο οι γυναίκες αλλά όλοι περιθωριοποιημένους ανθρώπους», είπε στην ομιλία της η τραγουδίστρια και πρόσθεσε:

«Πήρε αυτή τη φρικιαστική στιγμή του σκότους για να μας ξυπνήσει για τα καλά. Φαίνεται πως είχαμε πέσει σε μια ψεύτικη αίσθηση άνεσης. Η δικαιοσύνη κερδίζει, το καλό κερδίζει στο τέλος. Το καλό δεν κέρδισε σε αυτές τις εκλογές, αλλά θα κερδίσει στο τέλος».

Στη συνέχεια η Μαντόνα ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή της ιστορίας μας. Η επανάσταση ξεκινά εδώ. Ο αγώνας για να είμαστε ελεύθεροι και ίσοι. Ας βαδίσουμε μέσα στο σκοτάδι και σε κάθε βήμα να ξέρετε ότι δεν φοβόμαστε, ότι είμαστε μόνοι, ότι δεν θα υποχωρήσουμε».

Μετά από την ομιλίας της, η οποία καταχειροκροτήθηκε, η Μαντόνα τραγούδησε το «Express Yourself». Την ώρα που τραγουδούσε έστειλε μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας του: «Ντόναλντ Τραμπ ρούφα το κ@@@@, δεν είμαι η σκύλα σου».

Δείτε εδώ το video: