Συνελήφθησαν δύο γυναίκες ως ύποπτες για τη δολοφονία του μεγάλου Κιμ - Free Sunday
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες ως ύποπτες για τη δολοφονία του μεγάλου Κιμ

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες ως ύποπτες για τη δολοφονία του μεγάλου Κιμ

Δύο γυναίκες  έχει συλλάβει η αστυνομία της Μαλαισίας ως ύποπτες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τη Δευτέρα.

Η πρώτη γυναίκα ήταν 28χρονη Doan Thi Huong, μία μελαχρινή, ψηλή καλλονή, η οποία φορούσε τη μπλούζα με το λογότυπο «LOL» και έφερε βιετναμέζικα ταξιδιωτικά έγγραφα, και αναγνωρίστηκε στο αεροδρόμιο της Κουαλά Λουμπούρ, αφου καταγράφηκε στις κάμερες ασφαλείας και συνελήφθη την Τετάρτη.

Όπως μετέδωσε το μαλαισιανό πρακτορείο Bernama, η δεύτερη γυναίκα συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ήταν μόνη της την ώρα της σύλληψης και είναι  από τη Μιανμάρ με διαβατήριο επίσης του Βιετνάμ ενώ συνελήφθη και ανακρίνεται ένας 30χρονος οδηγός ταξί ο οποίος μετέφερε τις δύο γυναίκες.

Η νεκροτομή στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ αναμένεται να γίνει σήμερα, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε μυστηριωδώς στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τη Δευτέρα.

Ο 45χρονος, μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ που ζούσε επί χρόνια αυτοεξόριστος, φαίνεται ότι δηλητηριάστηκε από δύο γυναίκες, οι οποίες διέφυγαν με ταξί. Κάποια μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο αδερφός του Βορειοκορεάτη δικτάτορα σωριάστηκε στο έδαφος αφού τον πλησίασαν και τον τρύπησαν με μια δηλητηριασμένη βελόνα δύο γυναίκες πριν περάσει από τον έλεγχο της υπηρεσίας μετανάστευσης. Στη συνέχεια κατέρρευσε στην ζώνη των καταστημάτων του αεροδρομίου.

«(Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ) δήλωσε στο προσωπικό στη είσοδο του χώρου αναχωρήσεων ότι κάποιος τον άρπαξε από πίσω από το πρόσωπο και τον ανάγκασε να εισπνεύσει ένα υγρό», δήλωσε ο Φάντζιλ Άχματ διοικητής της αστυνομίας, σύμφωνα με τη μαλαισιανή εφημερίδα The Star.

«Ζήτησε βοήθεια αμέσως και διακομίστηκε στην κλινική του αεροδρομίου. Εκείνη την ώρα είπε ότι πόναγε το κεφάλι του και ότι αισθανόταν ότι θα λιποθυμήσει», πρόσθεσε. «Στην κλινική υπέστη καρδιακή προσβολή. Τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και ο θάνατός του επήλθε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο της Πουκοτρατζάγια», εξήγησε ο Άχμαντ.

Ο φόνος έγινε λίγες ημέρες πριν από τους εορτασμούς για τη γέννηση του παππού του δολοφονημένου και ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας δεν είχε περάσει από τον έλεγχο της υπηρεσίας μετανάστευσης και κατέρρευσε στην ζώνη των καταστημάτων του αεροδρομίου.

Χθες, η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών είχε ανακοινώσει ότι το 2012, μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε στείλει επιστολή στον αδελφό του, στην οποία ελέγε: «Λυπήσου εμένα και την οικογένειά μου».