Ο Φιγιόν παραμένει υποψήφιος - Free Sunday
Ο Φιγιόν παραμένει υποψήφιος

Ο Φιγιόν παραμένει υποψήφιος

Την απόφαση του να παραμείνει στην προσπάθεια να εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ο  πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος των Γάλλων συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν, μετά την επίσημη ενημέρωση ότι θα κληθεί στις 15 Μαρτίου από τους δικαστές για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.

«Ναι, θα είμαι υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρία», είπε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, από την έδρα του κόμματός του, ενώ χαρακτήρισε την δικαστική έρευνα σε βάρος του «πολιτική δολοφονία».

«Πολλοί από το κοντινό μου περιβάλλον έκαναν λόγο για πολιτική δολοφονία. Πρόκειται όμως για δολοφονία των προεδρικών εκλογών», τόνισε ο Φιγιόν και πρόσθεσε: «Θα καταθέσω στους δικαστές στις 15 Μαρτίου και θα τους πω την αλήθεια. Αλλά αυτοί δεν αναγνωρίζουν τα γεγονότα, δεν έχω καταχραστεί το δημόσιο χρήμα».

«H Γαλλία είναι πιο μεγάλη από τα λάθη μου», δήλωσε ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς και πρόσθεσε: «Για εσάς πρόκειται. Θα είμαι στο ραντεβού που μας δίνει η δημοκρατία για να αποφασίσουμε το κοινό μας μέλλον». 

«Είμαι απόλυτα αποφασισμένος να υπηρετήσω τη Γαλλία. Μην ξεγελιέστε, μην αφήνετε κανέναν να επηρεάσει την επιλογή σας. Η επιθυμία μου να σας υπηρετήσω είναι μεγαλύτερη από τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον μου. Εγώ δεν θα υποχωρήσω, δεν θα παραδοθώ», υπογράμμισε ο Φιγιόν, καλώντας τους πολίτες να τον ακολουθήσουν.